Pokaż więcej wyników...

Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Strona główna 5 Aktualności 5 Kandydaci NSZZ „Solidarność” w wyborach samorządowych 2014

Kandydat do Sejmiku Województwa Świętokrzyskiego

(Okręg Nr 3, miasto Kielce, powiat kielecki)

Bogdan Latosiński – lat 47, wykształcenie średnie, wieloletni przewodniczący Komisji Zakładowej NSZZ „Solidarność” w kieleckim MPK oraz członek Zarządu Regionu Świętokrzyskiego NSZZ „Solidarność”. Dzięki jego postawie i poparciu całej załogi MPK jest dzisiaj spółką pracowniczą, ocenianą jako najlepsza w kraju. W mijającej kadencji jest radnym w Sejmiku Województwa Świętokrzyskiego. W trakcie kadencji złożył ponad 40 interpelacji w sprawach: poprawy transportu zbiorowego, służby zdrowia, kultury, szkolnictwa, terenów miejskich i bezrobocia.

Prywatnie – żonaty, posiada troje dzieci.

Kandyduje z listy PiS z miejsca 5.

Kandydaci do Rady Miasta w Kielcach

Andrzej Jaworek – lat 57, elektroenergetyk w NSK Bearings czyli byłej kieleckiej „Iskrze”. Od wielu lat przewodniczy zakładowej „Solidarności”, jest też członkiem Zarządu Regionu Świętokrzyskiego NSZZ „Solidarność”. Uczestniczy także w pracach Miejskiej Rady Zatrudnienia w Kielcach. Do jego pasji należy bezinteresowna pomoc potrzebującym. Jest Szafarzem Najświętszego Sakramentu i posługuje wśród chorych w Szpitalu Miejskim Św. Aleksandra w Kielcach.

Prywatnie – żonaty, posiada dwoje dorosłych dzieci.

Kandyduje z listy PiS w okręgu 1 (centrum Kielc) z pozycji 2.

Tadeusz Kozior – lat 59, wykształcenie średnie, wieloletni pracownik i przewodniczący NSZZ „Solidarność” w ZUChiAP „Chemar” w Kielcach oraz członek Zarządu Regionu Świętokrzyskiego NSZZ „Solidarność”. W mijającej kadencji jest radnym w Radzie Miasta Kielce, gdzie zajmuje się problemami społecznymi i infrastrukturą miejską. Jest też społecznie wiceprezesem Klubu Sportowego „Orlęta” w Kielcach oraz wiceprezesem Stowarzyszenia Żołnierzy i Sympatyków 4 Pułku.

Prywatnie – żonaty, posiada troje dorosłych dzieci.

Kandyduje z listy PiS w okręgu Nr 2 (Czarnów, Herby, Ślichowice, Niewachlów, Malików) z pozycji 1.

Jacek Michalski – lat 62, wykształcenie wyższe, wieloletni pracownik Kieleckich Kopalni Surowców Mineralnych SA w Kielcach („kieleckie marmury”), gdzie przewodniczy zakładowej „Solidarności”. Jest też członkiem Zarządu Regionu Świętokrzyskiego NSZZ „Solidarność”. Dzięki jego postawie i wsparciu przez pracowników oraz wyższych struktur związkowych, udało się zachować miejsca pracy w zakładzie pomimo upadłości. Współpracuje z parlamentarzystami i mediami, traktując to jako sposób na to, aby sprawa KKSM-u była w uwadze społecznej.

Prywatnie – żonaty, posiada troje dorosłych dzieci.

Kandyduje z listy PiS w okręgu nr 4 (Barwinek, Ostra Górka, KSM, Pod Telegrafem) z pozycji 1.

Wspólna dewiza wyborcza kandydatów brzmi: „Słuchać Kielczan, zmieniać Kielce”