Pokaż więcej wyników...

Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Strona główna 5 TSS 16 (1430) 16 kwietnia 2024 5 Ogłoszenie wyników XX Konkursu Wiedzy o NSZZ „Solidarność”

W piątek, 5 kwietnia br., w Wojewódzkim Domu Kultury w Kielcach odbył się finał XX edycji Konkursu Wiedzy o NSZZ „Solidarność”. 62 uczniów z 30 szkół ponadpodstawowych województwa świętokrzyskiego, którzy zostali wyłonieni podczas pierwszego – szkolnego etapu, przystąpiło do testu z wiedzy o NSZZ „Solidarność”. O tym, kto został tegorocznym laureatem zadecydowała suma uzyskanych punktów przez uczniów podczas wypełniania testu. Odpowiadając poprawnie na 30 pytań można było zdobyć maksymalnie 67 punktów.

Ogłoszenie wyników i wręczenie nagród dla zwycięzców tegorocznej edycji Wojewódzkiego Konkursu Wiedzy o NSZZ „Solidarność”, odbędzie się w piątek, 26 kwietnia 2024r. o godz. 10.00 w siedzibie Enea Elektrownia Połaniec SA w Zawadzie (28-230 Połaniec, Zawada 26).

Firma Enea Połaniec jest partnerem Konkursu organizowanego przez Region Świętokrzyski NSZZ „Solidarność” i Świętokrzyskiego Kuratora Oświaty. Honorowy patronat nad Konkursem objął Przewodniczący Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność” Piotr Duda a patronat medialny „Tygodnik Solidarność”.