Pokaż więcej wyników...

Search in content
Post Type Selectors
Strona główna 5 Aktualności 5 Jeden procent dla dobra wspólnego

Kilka lat temu z inicjatywy Regionu Świętokrzyskiego NSZZ "Solidarność" powstała FUNDACJA DLA DOBRA WSPÓLNEGO mająca od 2010 roku status organizacji pożytku publicznego.
Fundacja działa bez zysku (non profit) i jej zarząd pracuje społecznie. Fundacja udziela pomocy rodzinom i osobom w trudnej sytuacji życiowej, dzieciom i młodzieży oraz osobom bezrobotnym, zagrożonym utratą pracy. Ta pomoc świadczona przez organizację jest możliwa dzięki m.in. funduszom utworzonym z odpisu 1,5% podatku PIT. Współuczestnictwo w niesieniu pomocy osobom potrzebującym wsparcia jest bardzo łatwe, wystarczy w corocznie składanym zeznaniu podatkowym w odpowiedniej rubryce wpisać właściwą kwotę i KRS fundacji, tj. KRS 0000283723.
W imieniu obdarowanych serdecznie wszystkim ofiarodawcom dziękujemy i jednocześnie oczekujemy, szczególnie od członków Świętokrzyskiej „Solidarności”, na tegoroczne wspomożenie Fundacji jednym procentem podatku PIT.
Każda złotówka podarowana Fundacji trafia do osób potrzebujących wsparcia.

""