Pokaż więcej wyników...

Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Strona główna 5 Aktualności 5 Protest „Solidarności”, 9 czerwca 2021r. w Warszawie

W środę, 9 czerwca 2021r. akcję protestacyjną w Warszawie organizuje Krajowy Sekretariat Górnictwa i Energetyki oraz Komisja Krajowa NSZZ "Solidarność".

Akcja ta jest spowodowana brakiem dialogu społecznego, łamaniem praw pracowniczych i związkowych, zagrożeniem utraty miejsc pracy oraz zagrożeniem utraty bezpieczeństwa i suwerenności energetycznej naszego kraju.

Manifestacja rozpocznie się o godz. 12.00 przed Przedstawicielstwem Komisji Europejskiej w Polsce, ul. Jasna 14/16a, z przemarszem przed siedziby: Ministerstwa Aktywów Państwowych, Ministerstwa Rozwoju, Pracy i Technologii oraz przed Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.

Trasa przemarszu: początek – Przedstawicielstwo Komisji Europejskiej w Polsce ul. Jasna 14/16a, ul. Świętokrzyska, ul. Marszałkowska, Rondo Romana Dmowskiego, Aleje Jerozolimskie, ul. Krucza, ul. Wspólna 6 – Ministerstwo Aktywów Państwowych, ul. Krucza, ul Hoża, Plac Trzech Krzyży 3/5 – Ministerstwo Rozwoju, Pracy i Technologii, Aleje Ujazdowskie 1/3 – Kancelaria Prezesa Rady Ministrów – zakończenie.

Zaplanowane jest wręczenie petycji przedstawicielowi Komisji Europejskiej, Ministrowi Aktywów Państwowych, Ministrowi Rozwoju i Technologii oraz Premierowi RP.